Естафета “Подаруй Землі Квітку!” (від Тетяни Приходько)

13301476_1798864847001053_7987746287271932385_o

Нарешті приймаю квіткову естафету від своїх чудових і вже давно розвіртуалених друзів, Андрія Буткевича і Олени Діденко.
В рамках екологічного руху “Подаруй землі квітку”, я оновлю бордюр з примули Юлії, висію насіння лобулярії “Сніговий килим” для подвійного бордюру і висаджу розсаду низькорослих махрових чорнобривців, які так любить моя мама.
Лобулярія і чорнобривці будуть тішити око своїм цвітінням до настання заморозків, а примула Юлії нарощуватиме свої красиві кущики, щоб наступної весни прикрасити ще голу землю пишними шапками пурпурових квіточок. Саме ця рослина заслуговує на окрему розповідь.
Примули зустрічаються по всій планеті, але більшість видів є ендеміками або занесені до Червоної книги. Мініатюрна примула Юлії – рослина з притиснутими до землі круглими листочками і пурпуровими квітками, що підносяться над листям всього на кілька сантиметрів. Розеток вона не утворює, а стелиться суцільним килимом з яскравими квітками. Рясно цвіте протягом травня. На жаль, це вже зникаючий вид. Перекочувала вона до нас аж із Закавказзя!
Для посадки примули вибирають місця без прямих сонячних променів, в півтіні або в слабкій тіні. На сонці тривалість цвітіння скорочується, та й у цілому рослина страждає від зайвого тепла і втрати вологи у спеку, розпластавши по землі зів’яле листя і пониклі квітконоси. Тому в суху погоду буде дуже доречним рясний полив.
Примули дуже швидко розростаються на родючому грунті, утворюючи потужні кущики, які легко діляться. Розподіл виробляють ранньою весною, в липні-серпні або відразу після цвітіння. Кущик ділять на частини будь-якого розміру, але в кожній з них повинна бути хоча б одна нирка зростання. Робити це необхідно раз на три-чотири роки. Якщо примули довго не ділити, то вони сильно підмерзають взимку, тому що кореневище з більшістю коренів розташоване неглибоко і поступово оголюється. Саме ця біда сталася і з моїми рослинами. Але, на щастя, загинули не всі з них , тому бордюр я можу відновити.
Етапи роботи можна прослідкувати за світлинами.
Залишається запастись терпінням і дочекатися цвітіння цих чудових квітів!
Передаю квіткову естафету своїм подругам- волонтерам Олені Козік, Олі Кияшко, Аллі Хиля і Тетяні Авраменко. Не знаю, чи передадуть вони її своїм друзям, але квітів насадять точно! ))))

Приєднуйтесь! Запускайте хвилю! І не важливо, де може розпочатися нова хвиля – важливо, що всі ці хвилі зустрінуться і об’єднаються)
Для цього потрібно зробити кілька кроків:
1.Оберіть квіти – вони можуть бути власно вирощені з насіння, привезені з дачі або від бабусі, придбані у квітковому магазині тощо.
2.Оберіть ділянку землі, де б ви хотіли розбити клумбу або посадити квітку, розчистіть її.
3.Викопайте ямку та посадіть Квіти, полийте їх водою.
4.Сфотографуйте цей момент або зніміть відео та розмістіть у себе на сторінці з хештегом #подаруй_землі_квітку.
5.Передайте Квіткову естафету 3-м (можна і більше) своїм друзям! Зі словами побажання або вашої квітучої мрії!

Якби всі люди вміли милуватися красою, яку подарував нам Господь, воєн би не було!!!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006326658795&pnref=story

Залишити відповідь

https://r-tech24.de/review/vpn/