Як ми дарували квіти матінці Землі

13-14 червня у Солом’янському Ландшафтному парку (Київ) пройшла традиційна акція «Подаруй землі квітку». Активісти Екологічного руху «За затишну землю» присвятили ці вихідні роботі на землі. Ми пололи клумби, стригли траву, оформлюючи островки затишку і краси. Виконуючи такі нескладні дії, ми спілкувались між собою, з природою і землею. Адже така нехитра праця пробуджує у душі відчуття прадавнього зв’язку людини з землею.

Солом’янський Ландшафтний парк – основна локація Руху ЗЗЗ. Саме тут ми починали свою екологічну діяльність, саме тут відбулись наші перші прибирання (2007), саме тут ми вчились і продовжуємо вчитись до сьогодні любити свою землю, відчувати її силу, мудрість і вдячність.

Парк було закладено у 1983 році, на честь 40-річчя звільнення Києва від німецько-фашистських загарбників. І зараз він вкрай потребує допомоги – відновлення дренажної системи, яка на сьогодні забита сміттям і практично зруйнована. Завдяки залишкам системи природні джерела добре зволожували центральні клумби у парку ще 2-3 роки тому, що дозволяло зберігати і підтримувати квітучу красу. Сьогодні ж басейн, створений для зберігання зайвої води, залишається сухим.

Цього разу до акції приєднались люди, які можуть допомогти парку і подарувати йому нове життя. Тож якщо ви самі знаєтесь на вирішенні подібних проблем або ж знаєте обізнаних людей, яким небайдуже майбутнє парків – зелених оаз міста, зв’язуйтеся з нами і разом ми будемо працювати далі: вирішувати нагальні питання, допомагаючи створювати нові квітучі осередки, яких не буває забагато.16

Залишити відповідь

https://r-tech24.de/review/vpn/